Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 29/ 3 / 2013



ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
29/ 3 / 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

·         ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΑΦΑ
·         ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
·         ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Συνάδελφοι και –σσες,

Σε αυτό το αίτημα συμφώνησαν, στα λόγια τουλάχιστον, όλες οι παρατάξεις που πήραν μέρος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου, στις 29/3 στις 8 π.μ.
Επίσης, συμφωνήσαμε για συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 2/4 στο ΥΕΘΑ, με άξονα αυτό το αίτημα.
Αποφασίστηκε Γ.Σ. την Δευτέρα 8/4 στο χώρο του Ναυπηγείου, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και να προγραμματίσουμε την αντίδραση μας στο άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας εδώ και ένα χρόνο από την εργοδοσία και την κυβέρνηση και έχουν καταδικάσει εμάς και τις οικογένειες μας στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και πολλούς συναδέλφους μας ακόμα και στα συσσίτια.
 
Αποφασίσαμε επίσης, να καλέσουμε τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου να πάρουν μέρος στο Παναττικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο ΜΕΤΑΛΛΟ που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών και συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Ναυπηγικής Βιομηχανίας, το Σάββατο 6/4 στις 10 το πρωί, στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει Συναυλία Αλληλεγγύης στην πλατεία Συντάγματος.

Συνάδελφοι και –σσες,

Η γνωστοποίηση (με την επιστολή) από την πλευρά της εργοδοσίας, της πρόθεσης της για συνέχιση για ένα ακόμα τρίμηνο της εφαρμογής του επαίσχυντου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, διάλυσε τις αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργούνταν ότι το μαρτύριο θα έπαιρνε τέλος, ότι κυβέρνηση και εργοδοσία τα βρήκαν και την 1 Απρίλη θα πιάναμε δουλειά και θα πληρωνόμασταν.
Την ώρα που Κυβέρνηση και Εργοδοσία φέρονται ότι κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, η επιβολή εκ νέου της εκ περιτροπής φανερώνει πόσο υπολογίζουν τους εργαζόμενους. Η μεν Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την παραλαβή των Υποβρύχιων, ο δε ΣΑΦΑ μόνο για να πάρει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί (Άραγε τα κρατικά χρήματα που ζητά και εκβιάζει είναι τόσα ώστε να του λύσουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στο ναυπηγείο στο ABU DHABI, ώστε να επανεκκινήσει και το εκεί έργο, που έχει κολλήσει, όπως έχουμε πληροφορηθεί).

Το δικό μας μέλλον το έχουν ήδη συμφωνήσει και προβλέπεται μαύρο. Την αποδοχή του από τους εργαζόμενους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις την έχουν αναθέσει στους συνδικαλιστικούς τους εκπρόσωπους ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ που κάθε φορά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο συμβιβάζονται με τις εκάστοτε επιλογές τους.
Όλους αυτούς τους μήνες υπάρχουν τόσα γεγονότα που οι μάσκες για όλους έχουν πέσει. Ο κάθε εργαζόμενος με την πείρα όλων αυτών των μηνών καλείται να βγάλει συμπεράσματα. ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ.

Έχει έρθει η ώρα να απαιτήσουμε αλλαγή πορείας στο Σωματείο.

Μονό μέσα από τον συντονισμένο αγώνα όλων των Εργαζομένων του κλάδου μπορεί να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δεχόμαστε. Η Συντονιστική Επιτροπή Ναυπηγικής Βιομηχανίας έχει χαράξει το δρόμο ενοποίησης του αγώνα. Οι άσφαιρες κινητοποιήσεις όλων αυτών των μηνών τόσο στα πλαίσια της ΠΟΕΜ όσο και της πλειοψηφίας της Τρίαινας ήταν και είναι συνειδητές επιλογές που οδηγούν σε αυτό που σήμερα όλοι βιώνουμε και σε ένα ακόμα χειρότερο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι

·         Τώρα, πρέπει να στρίψει το τιμόνι του Σωματείου σε ταξική κατεύθυνση, ν’ αλλάξουμε ρότα πλεύσης στο Σωματείο.
·         Να  σταματήσουν οι αυταπάτες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εργοδοσία, μπορούν να δώσουν λύση προς όφελός μας, αν εμείς δε βγούμε δυνατοί στο προσκήνιο με τους συμμάχους μας που είναι πρώτα και κύρια οι εργαζόμενοι του κλάδου.
·         Να σταματήσει το μαρτύριο που ζούμε εδώ και  μήνες. Ν’ ανοίξει το Ναυπηγείο με όλες τις δραστηριότητές του, να δοθεί λύση συνολικά στη ΝΕΒ.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

·      ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ, διώχνοντας το ΣΑΦΑ (ιδιοκτήτη του Ναυπηγείου), να το λειτουργήσει με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματα τους (αφού σήμερα ο ΣΑΦΑ το έκλεισε).
·         Να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να αποκατασταθούν στη δουλειά τους οι συνάδελφοι του Τροχαίου Υλικού.
·      Να περάσουν σε κρατική ιδιοκτησία τα Ναυπηγεία με ακύρωση του νόμου 3885, που έκλεισε το εμπορικό κομμάτι, νέκρωσε τις δεξαμενές, έβαλε ταφόπλακα σε όλη τη ΝΕΒ. Με προοπτική το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία.
·      Να συνδέσει το Ναυπηγείο, όλη τη Ναυπηγική Βιομηχανία με τις ανάγκες της χώρας στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές θαλάσσιες και μη, στην Άμυνα.

Συνάδελφοι και –σσες,

Τους τελευταίους μήνες και παρά την γενική απαίτηση των εργαζομένων, η πλειοψηφία της Τρίαινας απέφευγε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, έχει τεράστιες ευθύνες. Αυτή η στάση της είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν για τους εργαζόμενους άλλοι 6 ακόμα μήνες, πολύτιμοι και σημαντικοί για τον αγώνα που δίνουμε.
Τώρα που αναγκαστικά συγκαλείται Γενική Συνέλευση (τα περιθώρια τελείωσαν) ο κάθε εργαζόμενος με κριτήριο την πείρα του καλείται να δώσει απάντηση σε όλους αυτούς που διαλύουν την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου, με θέμα τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ
να συζητήσουμε για τις εξελίξεις
και την πορεία μας προς την Γενική Συνέλευση
να δείξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις
ότι απαιτούμε λύση
με βάση τα δικά μας συμφέροντα.

                                                    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ         

Ε.Ε.Ν.Σ.
http://ee-naypigeiaskaramagka.blogspot.gr/