Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/2/2014



ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
11/2/ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και –σσες,
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια σειρά από γεγονότα που αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το  σχεδιασμό που υπάρχει για το μέλλον του ναυπηγείου και των εργαζομένων του από κυβέρνηση και εργοδοσία.
Την Δευτέρα 3/2 έγινε κυβερνητική σύσκεψη με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και συζητήθηκε το θέμα ναυπηγείο Σκαραμαγκά και πάρθηκαν αποφάσεις που εμείς οι εργαζόμενοι δεν μάθαμε. Γιατί; Από τις δηλώσεις Βενιζέλου αμέσως μετά που παρέπεμψε στο πλαίσιο της ομιλίας του στη βουλή, αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης. Στην βουλή είχε υπεραμυνθεί τον νομό 3885 που είναι γνωστό ότι έβαλε ταφόπλακα στο ναυπηγείο αλλά και στο σύνολο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Αυτός που για χάρη του η πλειοψηφία της Τρίαινας (ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ) στο πρώτο τρίμηνο σταμάτησε τις κινητοποιήσεις και έβαλε τους εργαζομένους να χτυπούν κάρτα, με περίσσιο θράσος ακόμα και σήμερα κινείται στο πλαίσιο που διαλύει το ναυπηγείο (κακά μαντάτα).

Την Τρίτη επίσης το βραδύ 4/2 πέρασε από την βουλή (με τις ψήφους ΝΔ / ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ!!!) η τροπολογία που αναστέλλει τους πλειστηριασμούς ΜΟΝΟ αν σχετίζονται με τις εργασίες των υποβρύχιων. Το υπόλοιπο ναυπηγείο δεν τους ενδιαφέρει. Εμείς λέμε κατηγορηματικά κανένας ακρωτηριασμός του Ναυπηγείου, όλα του τα περιουσιακά στοιχεία υποδομής και εργαλεία, δεν πρέπει να εκποιηθούν.  Στην τελευταία ανακοίνωση της Τρίαινας δεν γίνεται καμία αναφορά για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων. Είναι αυτό που απαιτούσαμε ως εργαζόμενοι ή για άλλη μια φορά το υποτιμάνε και σκύβουνε τα κεφάλια στα αφεντικά μας;
Είναι ξεκάθαρο, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τα υποβρύχια. Το ζήτημα είναι πως απαντάμε εμείς οι εργαζόμενοι. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ) το έχουν αποδεχτεί και απλώς διαχειρίζονται την κατάσταση.
Την Παρασκευή, η εργοδοσία κάτω από την πίεση των ποινικών συνεπειών πλήρωσε το επίδομα αδείας του 2012!!!. Η εξαφανισμένη κατά την πλειοψηφία της Τρίαινας, εργοδοσία, που όμως είναι εδώ. Παζαρεύει και εκβιάζει ζεστό κρατικό χρήμα, ενώ έχει αφήσει στην τύχη τους τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, μπροστά στον κίνδυνο των συνεπειών της εκδίκασης στο ποινικό δικαστήριο, πλήρωσε αυτά τα ψίχουλα ενώ χρωστά 22 μηνιάτικα, συν δώρα, άδειες κλπ. Το ερώτημα είναι απλό και οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Γιατί η πλειοψηφία της Τρίαινας αν και το έχουμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή που έχουμε στα χεριά μας την δικαστική απόφαση του Αύγουστου, δεν έχει αναζητήσει τις ποινικές ευθύνες έναντι οποιουδήποτε εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας για την μη εκτέλεση της. Γιατί ουσιαστικά  τους προστατεύει με αυτήν την τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν αλλαγή πορείας με βάση τα δικά τους συμφέροντα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (ΠΑΣΚΕ /  ΔΑΚΕ)

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα για τα δικά μας συμφέροντα. Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι  απαλλαγούν από αυτές τις δυνάμεις, που είναι ταγμένες να υπηρετούν συμφέροντα αντίθετα στους εργαζόμενους, τόσο πιο γρήγορα θα είναι σε θέση να παλέψουν με βάση τις δικές τους ανάγκες.
Πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους, ότι καμιά λύση για παράδοση των υποβρύχιων δεν θα γίνει αποδεκτή, αν αυτή δεν συνδέεται με την προοπτική του ναυπηγείου, με όλες τις δραστηριότητες, με όλους τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ε.Ε.Ν.Σ.


ΥΣ. Η πλειοψηφία της Τρίαινας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των εργαζομένων.  Στην τελευταία τους ανακοίνωση καλούν λένε τους συναδέλφους της ναυπηγικής βιομηχανίας αλλά και του μέταλλου σε στράτευση!!! Δυο χρόνια μετά και αφού ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να κάνουν το ναυπηγείο χαλυβουργεία… καλούν τώρα σε στράτευση…
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να καλείς μέσα από μια ανακοίνωση, χωρίς καμία ουσιαστική πρωτοβουλία συντονισμού του κλάδου. Άλλωστε 2 μήνες πριν τις εκλογές διαισθάνονται τι τους περιμένει και το κάνουν μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, εντελώς προσχηματικά.