Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 18/7/2013

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
18/7/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συνάδελφοι και –σσες,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του σωματείου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αν και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μιλήσει για κάποιες μέρες που χρειάζονταν ώστε να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, σήμερα είχαμε πάλι μια από τα ίδια. Τίποτα ουσιαστικά καινούριο, τίποτα νεότερο. Ο υπουργός είπε ότι εντος ωρών!!!! κάτι περιμένει… από την πλευρά της εταιρίας (πόσες φόρες ακούσαμε για διαπραγματεύσεις που είναι σε κρίσιμο στάδιο;;;).


Κατατέθηκε πρόταση για οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, που από την πλευρά του υπουργείου θα εξεταστεί.
Επίσης έκανε λόγο για τροπολογία που θα κατατεθεί ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες  κατασχέσεις σε εργαζόμενους, μέλη του σωματείου, λόγω οφειλών, έως το τέλος του έτους.

Συνάδελφοι και –σσες,

Από λόγια των Κυβερνώντων έχουμε χορτάσει. Είναι ξεκάθαρο ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης το μονό που την απασχολεί είναι η παραλαβή των Υποβρύχιων. Πάνω σε αυτό γίνονται οι όποιες διαπραγματεύσεις. Το μέλλον του Ναυπηγείου και των εργαζομένων του, γι αυτούς σταματά με την παράδοση των Υποβρύχιων. Δεν προτείνουν καμία λύση προοπτικής για το Ναυπηγείο. Δεν μπορεί κάνεις να μιλά για κάποιο φως όταν πουθενά δεν διακρίνεται λύση προοπτικής που θα εξασφαλίζει τους εργαζόμενους και το Ναυπηγείο.
Κυβέρνηση και Εργοδοσία διαπραγματεύονται τα δικά τους. Εμάς τους εργαζόμενους μας έχουν στο περίμενε. Δεν είμαστε ζητιάνοι (έστω και αν κάποιοι το επιχειρούν μέσα από την εξαθλίωση μας).

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν άσκοπες ενέργειες. Υπάρχει  η αντίληψη του Εργοδοτικού και Κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ) να μην ενοχλούμε όταν οι άλλοι αποφασίζουν για εμάς. Είναι μέρος της τακτικής τους, που μας έχει οδηγήσει σε αυτό που ζούμε σήμερα.
Η πλειοψηφία της Τρίαινας γνωρίζει κάτι περισσότερο που δεν μπορεί να το ανακοινώσει στους εργαζόμενους;;;  Τελικά ποιους εκπροσωπεί;;; γιατί προκαλεί με αυτόν τον τρόπο;;;
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε επαγρύπνηση απέναντι στις επαναλαμβανόμενες σπασμωδικές κινήσεις της ετερόφωτης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας που καλλιεργεί πνεύμα μοιρολατρίας και υποταγής (αυτό ξέρουν να το κάνουν άριστα).
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Ε.Ε.Ν.Σ.