Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/05/2015



ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ                                                                     05/05/2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥΣ
Συνάδελφοι και –σσες,
Η ΠΑΣΚΕ στο όνομα του σωματείου, και χρησιμοποιώντας το email του, βγάζει ανακοίνωση λες και η ΤΡΙΑΙΝΑ της ανήκει…(Στο site του σωματείου την ανέβασαν χωρίς την αναφορά για τον προσωπάρχη για να μην ξεφτιλιστούν τελείως / Ξέρουν ότι έχουν λερωμένη την φωλιά τους).
ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΕ ΟΧΕΤΟ ΛΑΣΠΗΣ για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Πέρασαν οι εποχές που λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα και καλλιεργούσαν το φόβο.
Όπου τους βρίσκουμε θα τους αποκαλύπτουμε. Ποιους υπηρετούν το ξέρουμε.
Με στοιχεία τους ξεσκεπάζουμε. Έχουν το θράσος να μιλούν για συκοφαντίες…
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Είναι αυτοί που κάνουν προσωπικές συκοφαντικές επιθέσεις πετώντας λάσπη και ότι πιάσει.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΜΕ, ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ
ΔΕΝ «ΧΑΝΟΥΜΕ» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ «ΛΑΘΟΣ».
Στην συγκεκριμένη περίπτωση
ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑΡΧΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ.
Πως γίνεται τα επιπλέον ονόματα να μην εμφανίζονται στις προηγούμενες αγωγές; Τότε ήταν διευθυντές και τώρα εργαζόμενοι;;;
Δηλώνουν ότι παίρνουν τα ονόματα από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως επομένως τα δηλώνει η εργοδοσία). Δηλαδή δεν έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν ποιοι είναι μέλη μας και ποιοι όχι;;; ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΣ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;;;
 Οι διαχειριστές τις καθημερινότητας, αυτοί που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων (πετσόκομμα μισθών κλπ) μιλούν ότι αυτά που προτείνουμε τα έχουν τρέξει μήνες πριν…(εδώ γελάμε)
ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ, για παράδειγμα τις ονομαστικές καταγγελίες στο ΙΚΑ, πόσο καιρό το απαιτούσαμε και μετά από πόσους μήνες (αναγκαστικά μετά την πίεση) το έκαναν;;;
Δεν στεκόμαστε μακριά όπως λένε, άλλα είμαστε πάντα απέναντι στις μεθοδεύσεις τους.
Συνάδελφοι και –σσες,
Η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ εδώ και καιρό συμμετέχει στην δημιουργία μιας ευρύτερης συμπόρευσης με όλους εκείνους τους εργαζόμενους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι με αυτές τις πλειοψηφίες στην ΤΡΙΑΙΝΑ η μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε σε όλα, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.
Η ανταπόκριση από τους εργαζόμενους σε αυτή της προσπάθεια είναι που φοβίζει τόσο την εργοδοσία όσο και τα συνδικαλιστικά της φερέφωνα.  Εμείς δεν έχουμε ούτε αγκυλώσεις ούτε ζητάμε «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» από τους εργαζόμενους που συμπράττουν σε αυτή την προσπάθεια. Τα περί κομμάτων και παρατάξεων, τους τα επιστρέφουμε, για την επόμενη αλλαγή φερετζέ (ονόματος).
ΥΣ1 Σχετικά με τον αποκλεισμό από την ΤΡΙΑΙΝΑ των συναδέλφων της πρώην διεύθυνσης του Τροχαίου Υλικού από τα «επιδόματα» που δίνονταν, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και όλοι θα κριθούν για τις πράξεις τους. Οπότε ας κρατούν την ενέργεια τους για εκεί που θα κληθούν να δώσουν λόγο.
ΥΣ2 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ;;;; οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν... ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΦΑ.
 Να γνωρίζουν όμως τα αφεντικά τους πως η κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος οι επικοινωνίες με εργολάβους για την διάσωση των συμφερόντων τους δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ… ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.