Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/06/2015



ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ                                                                       18/06/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι και –σσες,
Έντονη αρχίζει να γίνεται η ανησυχία των εργαζομένων, γνωρίζοντας ότι μετά την κατασκευή των υποβρυχίων το μέλλον των ίδιων  και του ναυπηγείου γίνεται δυσοίωνο.
 Για άλλη μια φορά θα επισημάνουμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος ώστε να αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε την επομένη μέρα για το ναυπηγείο. Σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε όταν υποστηρίζαμε ότι η λύση που προωθήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν τίποτα άλλο από την εξυπηρέτηση των δικών της τότε συμφερόντων καθώς και της εργοδοσίας. Συγκεκριμένες πολιτικές στα πλαίσια της ΕΕ είναι αυτές που διέλυσαν το Ναυπηγείο. 

Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που κληρονόμησε, όμως δεν μπορεί να μένει αμέτοχη. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας έντονης κινητικότητας διαφόρων συμφερόντων που παίρνουν θέση για το αύριο του ναυπηγείου. Ο κάθε «ενδιαφερόμενος» είτε απευθείας είτε μέσω φερεφώνων του, με διάφορους μανδύες, βγάζει στο προσκήνιο «προτάσεις» που εξυπηρετούν τα δικά του συμφέροντα. Αυτοί ψάχνουν πως για ακόμα μια φορά θα τσεπώσουν ζεστό κρατικό χρήμα ως γνήσιοι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές» πληρώνοντας βέβαια, όπως πάντα, το μάρμαρο οι εργαζόμενοι.
Την ίδια στιγμή εντός του ναυπηγείου, οι εργαζόμενοι εξακολουθούμε να βιώνουμε πρακτικές που το λιγότερο δημιουργούν πολλά ερωτηματικά:
Ø   - Στελέχη της εργοδοσίας συνεχίζουν να αλωνίζουν στο χώρο και επιβάλλουν σε εργαζόμενους εργασίες συντήρησης του ναυπηγείου, άσχετες με τα υποβρύχια, βαφτίζοντας τις εθελοντικές!!!
- Τα ίδια στελέχη δεν διστάζουν να διαφοροποιήσουν την πραγματικότητα όσον αφορά το βαρύ ένσημο ειδικοτήτων (όπως δεξαμενιστές) με ενέργειες τουλάχιστον ανήθικες επικαλούμενοι μάλιστα το ΠΝ. Οι εκπρόσωποι του ΠΝ γνωρίζουν αυτές τις μεθοδεύσεις από την πλευρά των στελεχών της εργοδοσίας;;; Εγκρίνει η ηγεσία του ΠΝ, στο όνομα της, η εργοδοσία να αλλοιώνει τις εργασιακές σχέσεις;;;
(Άραγε το ΠΝ εξακολουθεί να πληρώνει ακόμα την νομική σύμβουλο της εταιρίας, την στιγμή που αυτή είναι αντίδικος με το Δημόσιο;;; καθώς και στελέχη που έχει ορίσει η εταιρία να την εκπροσωπούν και να διαμορφώσουν το νέο τοπίο στις εργασιακές μας σχέσεις που αυτή επιδιώκει;;;)
Η πλειοψηφία στην Τρίαινα δεν επιτρέπεται να «σφυρίζει αδιάφορα»…
Ø   Η εταιρεία συνεχίζει να "ενοχλείται" από φωνές μη αρεστές  που θέτουν προ των ευθυνών τους όλους όσους έφεραν το ναυπηγείο στη σημερινή κατάσταση και αναδεικνύουν την ανάγκη  μιας διαφορετικής πορείας. Κάνουν ότι δε  καταλαβαίνουν, ότι τους τελευταίους μήνες κάτι άλλαξε και ότι η δημοκρατία θα μπει στους χώρους δουλειάς παρά τις εκδικητικές ενέργειες σε βάρος ενεργών συνδικαλιστικά και πολιτικά συναδέλφων. Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι αν ενοχλούνται μόνο οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η μήπως και κάποιοι άλλοι!!!!!
Ø   Το  κόστος των εργασιών επισκευής της 4 Δεξαμενής, ποιος το πληρώνει;;;

Συνάδελφοι και –σσες,
Με ημίμετρα δεν λύνουμε το πρόβλημα μας. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
·         ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΑΦΑ / ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ  ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3885 ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του ΝΟΜΟΥ 3892 με την οποία δόθηκε φορολογική ασυλία στους Γερμανούς – Άραβες και τις πέριξ τους συνδεδεμένες εταιρείες
·         ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ( και το Τροχαίο Υλικό )
ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ
·         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Απορρίπτουμε την παρουσία κάθε ιδιώτη (οι ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι χρεοκοπημένες και μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα).

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία, με βάση τις τεράστιες ανάγκες της χώρας μας στην ακτοπλοΐα, την άμυνα, τις επισκευές και κατασκευές εμπορικών πλοίων. 
Ε.Ε.Ν.Σ.